
Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief en ontvang maandelijks exclusieve Human Design informatie
Liefdesrelaties zijn een wonderlijk iets. Waarom kiezen juist deze twee personen, van álle mensen op de wereld, ervoor om met elkaar een relatie aan te gaan? Zoeken zij vooral herkenning en een vertrouwde dynamiek? Of gaan ze voor persoonlijke groei en uitdaging? Elke relatie heeft een specifieke chemie, met bijbehorende triggers.
Via de chart tool op deze website kun je ook een combinatiechart opvragen. Dat werkt zo: vul eerst de gegevens in van persoon 1 en vraag de chart op. Boven de chart zie je nu een linkje: Nieuwe Relatiechart. Als je hierop klikt zie je opnieuw het invulveld. Hier vul je de gegevens in van persoon 2. In het volgende scherm zie je de gezamenlijke chart.
Bij de beschrijving zie je een aantal aspecten staan. Zo staat het relatiethema erbij (Connection theme). Dit is een rijmpje op basis van het aantal open en ingekleurde centra, in dit artikel lees je daar meer over. Daarnaast zie je een overzicht van de verschillende soorten kanalen binnen de relatie. Er zijn vier mogelijkheden, de uitleg lees je hieronder. De betekenis van de kanalen lees je in mijn eerste boek. In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om een rapport op te vragen voor een relatiechart.
NB. Bij de analyse van een relatiechart kijken we ook naar de resonantie of dissonantie in de lijnen, de thema’s van het incarnatiekruis, de maansknopen en de profielen. Het is dus raadzaam om op basis van een zelfanalyse geen harde conclusies te trekken over de slaagkans van je relatie. Alles kan werken, 𝘪𝘵’𝘴 𝘫𝘶𝘴𝘵 mechanics!
Companionship channel
Dit is een kanaal dat beide partners gedefinieerd hebben, voor beiden is dit thema belangrijk. Companionship channels komen relatief minder vaak voor, juist omdat we genetisch gezien op zoek zijn naar een partner die heel anders is dan wij. Companionship kanalen worden meestal als positief ervaren in de relatie. Het zijn thema’s die de beide partners herkennen, ze zijn hierin gelijkwaardig.
Dominance channel
Er is sprake van een dominance als één van de partners een kanaal heeft waar de andere partner helemaal open is. De ene partner is in dit kanaal dominant. In een relatie geeft dit stabiliteit. De partner met het gedefinieerde kanaal is degene die het thema draagt, hij of zij heeft hierin een consistente energie. De ander kan hier als het ware tegenaan leunen. We kunnen deze verschillen vaak makkelijker accepteren.
Compromise channel
Een compromise channel ontstaat als de ene partner een kanaal gedefinieerd heeft en de andere partner slechts één poort in dat kanaal. Dit is waar de triggers in de relatie ontstaan; de compromises zorgen voor spanningen. Bijvoorbeeld: jouw partner heeft kanaal 16-48 gedefinieerd (het kanaal van creatief talent), jij hebt poort 48 (diepgang). Dan komt in jullie relatie jouw diepgang in de verdrukking. Je partner is dominant in dit thema, ook als jij deze poort meerdere keren hebt of als deze op een belangrijke plek in jouw design staat (zoals je Zon). Je kunt je voorstellen dat dit strijd kan opleveren.
Electromagnetic channel
Een elektromagnetisch kanaal ontstaat wanneer de ene partner een poort heeft en de andere partner de harmonic gate, aan de andere kant. Samen definiëren jullie dan een kanaal. Hierdoor worden ook de centra aan weerszijden van het kanaal ingekleurd. In een connectiechart kunnen dus centra ingekleurd zijn die bij de beide partners individueel open zijn. Elektromagnetische kanalen laten zien dat haat en liefde dicht bij elkaar liggen. Hier kan er een enorme chemistry zijn, een aantrekkingskracht tussen aspecten waarin jullie elkaar aanvullen. Aan de andere kant kan het hier juist ook enorm botsen, hier stoten jullie elkaar af. Welke van de twee het geval is, is onder andere afhankelijk van de lijnen en planeten die hierbij betrokken zijn.
[learn_press_profile]